Ett bra mätvärde med Bredbandskollen är absolut inget kvitto på att du inte kommer uppleva andra problem. Bredbandskollens mätmetod har vissa briser som gör att du kan uppleva problem utan att du får utslag på Bredbandskollens mätningar.


T.ex. bör du tänka på att:


  1. Mätningen med Bredbandskollens endast pågår i 20 sekunder (10 sek upplänktest och 10 sek nedlänktest). Ifall du har tillfälliga problem när mätningen pågår så kan du hastighet vara högre än Bredbandskollen visar.
  2. Det är svårt att mäta konstant med Bredbandskollen och det är möjligt att du har störningar på din anslutning när du inte mäter med Bredbandskollen.
  3. Bredbandskollen mäter mot servrar som står på svenska knutpunkter i Stockholm, Malmö, Göteborg, Sundsvall och Luleå. I de flesta fall så är det helt andra tjänster som du egentligen är intresserad av (t.ex. Google, Facebook, Flickr etc) och dessa står på helt andra ställen. Ifall din operatörs anslutning till dessa servrar har störningar så är det inget som Bredbandskollen visar.
  4. Bredbandskollen mätning skickar en stor mängd trafik på ett sätt som är designat för att visa anslutnings absoluta maximum. Det är väldigt få andra tjänster som fungerar på detta sätt och det är därför möjligt att t.ex. web, mail eller tv-tjänster kan fundera dåligt trots att du få ett bra mätvärde i Bredbandskollen.


Det är viktigt att du hör av dig till din operatör ifall du upplever problem med din anslutning, även ifall du får ett bra mätvärde med Bredbandskollen.