Bredbandskollenapparna körs som program på din telefon eller tablet medan www.bredbandskollen.se mäter via din webbläsare. www.bredbandskollen.se kräver att Flash är installerad vilket du inte behöver för att använda apparna. Flash finns sällan på telefoner och därför har vi valt att ta fram apparna.

Att du får ett lägre mätresultat med apparna jämfört med www.bredbandskollen.se är rimligt. Din telefon eller tablet har andra förutsättningar att ansluta till Internet och använder dessutom ditt wifi eller mobila bredband som oftast inte kan skicka och ta emot data lika snabbt som din dator. Vill du försöka öka hastigheten till din telefon eller tablet så kan du försöka att förbättra hastigheten på ditt trådlösa nätverk. Återkom då så får du tips på vad du kan göra.

Får du däremot bättre resultat på din telefon så bör du felsöka din dator, det är inte normalt att det ska vara på detta sättet. Återkom så ger vi dig tips på hur du kan felsöka din dator.