Att olika webbläsare ger olika mätresultat kan bero på en mängd olika anledningar:

1. Först och främst så är vissa webbläsare mer lämpliga än andra för bredbandsmätningar. Firefox verkar fungerar generellt bäst. Den finns för alla operativsystem och är helt gratis.
  2. Vissa webbläsare påverkas mer av brandväggar, antivirusprogram eller spyware-skydd. Prova att tillfälligt deaktivera dessa för att se ifall det kan vara orsaken.
  3. Plugins och stödprogram kan slöa ner webbläsaren, prova att deaktivera dessa tillfälligt. Se dock till att ha kvar Flash, annars fungerar inte Bredbandskollen.
  4. Nollställ din webbläsare.
  5. Uppgradera till senaste versionen av din webbläsare.
  6. Uppgradera till senaste versionen av din flash-spelare. Vissa webbläsare innehåller en egen version av Flash.
  7. Till sist så kanske det är din dator som av någon anledning inte fungerar så bra med en vissa webbläsare. De kanske kräver lite extra kapacitet och har du inte den så kan du få sämre mätvärden.

Här hittar du uppdaterade webbläsare:

- Chrome hittar du här: https://www.google.com/intl/sv/chrome/browser/

- Firefox hittar du här: http://www.mozilla.org/sv-SE/firefox/new/

Kom ihåg att Bredbandskollen även mäter din webbläsare och dators prestanda. Det är inte fel på Bredbandskollen bara för att du får ett lägre resultat.