Mobilt bredband har de senaste åren med högre hastigheter och konkurrenskraftiga priser blivit ett bra alternativ till traditionellt bredband som ADSL, fiber och kabel-tv. Men eftersom mobilt bredband på många områden skiljer sig från fast har vi jobbat med att ta fram speciella verktyg som passar dessa tjänster bättre. Till skillnad från fast bredband varierar hastigheten bland annat beroende på var man befinner sig.

I kartan kan användare enkelt se andras mätningar. Färgerna på kartan visar olika hastigheter som användare har mätt upp med Bredbandskollen. Genom att trycka på knappen med ett kugghjul så kan du ändra vad kartan visar. När man zoomar in ser du mer och mer detaljer för att till slut se enskilda mätningar. Kartan visar endast mätningar gjorda på telefoner över mobilt bredband (3G/4G). Mätningar gjorda över wifi visas inte.