Ja, din position lagras i databasen ifall du tillåter att denna applikation använder din nuvarande plats vid uppstart. Positionen lagras dock helt anonymt och det är inte möjligt att se vem som har utfört mätningen. Noggrannheten på positionen varierar och det gör att platsen som visas på kartan kan vara fel på ibland flera hundra meter.

Positionen visas också för andra publikt tillsammans med ditt mätvärde, dock helt anonymt.

Ifall du inte önskar att vi lagrar din position, svara då "tillåt ej" på frågan om "BBK vill använda din nuvarande plats". Du kan fortfarande göra en mätning, men funktionerna historik och nära mig fungerar inte.

Ångrar du dig och vill ta bort möjligheten för Bredbandskollen att få ut din position så kan du ändra detta under menyn Platstjänster under din telefons inställningar.

Det är endast mätningar över mobilt bredband som görs tillgängliga för andra.