Ifall du vill mäta ditt bredband över WIFI så ska du vara medveten om att det är möjligt att din telefon inte kan utnyttja din bandbredd fullt ut. Om du har möjlighet så rekommenderar vi att du även mäter med en dator och vanliga Bredbandskollen som du kan nå på www.bredbandskollen.se .

Om du mäter med mobilt bredband så bör du kontrollera med din operatör vilken tjänst du köpt och vilken hastighet du bör kunna förvänta dig.

Mobilt bredband är inte tillgängligt överallt och hastigheten kan variera beroende på var du är. Det betyder att även om du betalat för en högre hastighet så kan du ibland få nöja dig med en sämre tjänst eftersom det helt enkelt inte finns där du befinner dig.

Ifall du är missnöjd ska du i första hand kontakta din operatör. Känner du att du inte får hjälp där så kan du kontakta Telekområdgivarna.