Mobilt bredband har de senaste åren med högre hastigheter och konkurrenskraftiga priser blivit ett bra alternativ till traditionellt bredband som ADSL, fiber och kabel-tv. Men eftersom mobilt bredband på många områden skiljer sig från fast har vi jobbat med att ta fram speciella verktyg som passar dessa tjänster bättre. Till skillnad från fast bredband varierar hastigheten bland annat beroende på var man befinner sig.

När vi lanserade Bredbandskollen iPhone blev det enkelt att mäta sitt mobila bredband direkt från telefonen var man än befann sig. Med vår nya karttjänst kan användarna enkelt se andras mätningar på en karta i sin webbläsare.

Vi ser kartan som ett bra komplement till operatörernas täckningskartor eftersom denna karta är baserad på riktiga mätningar från användare själva. Dessutom tillkommer det tusentals nya mätningar varje dag.