Om man använder Windows, Chromes inbyggda flashspelare och mäter på en tjänst som har 150 Mbit/s eller mer i anslutningshastighet så finns det en viss risk att mätresultatet inte är tillförlitligt.

Detta är inte enbart ett problem med nya Bredbandskollen utan även gamla Bredbandskollen och andra webbaserade mätverktyg hade problem med denna kombination.

Vi rekommenderar att du dubbelkollar ditt mätresultat med en annan webbläsare eller ett annat mätverktyg, t.ex. TPTEST som finns att hämta hem på vår hemsida. Se också till att du uppgraderar ditt operativsystem och webbläsare med den senaste uppgraderingen som finns eftersom detta sannolikt löser problemet.

Användarna får också upplysning om detta i samband med sina mätresultat.

Bredbandskollen kan mäta anslutningar med hastighet upp till 1 Gbit/s.