Vi har haft ett team av experter och utvecklare som under lång tid har utvecklat och testat verktyget. Det har testats på en rad olika plattformar, på en rad olika datorer, på en rad olika geografiska platser, allt för att kunna utvärdera olika typer av konfigurationer. Det är utifrån dessa tester som vi tryggt kan kommunicera att Bredbandskollen testvärden är bra riktvärden för alla Sveriges bredbandskunder.

En stor del av Sveriges Internetoperatörer har också haft möjlighet att testa tjänsten och komma med synpunkter.

Förutom det så har över 200 testpiloter hjälpt till och testat Bredbandskollens nya mätmotor på en mängd olika system och anslutningar. Sveriges operatörer har också erbjudits möjlighet att testa. Vi är mycket tacksamma för alla våra testpiloter och deras insats.

Tjänsten har även testats av personer med olika typer av funktionshinder, som till exempel synsvaghet och kognitiv nedsättning.